Venen Ex: Bio Clinica Makedonija
Ова web место користи колачиња (cookies). Кликнете ОВДЕ за повеќе информации. Доколку продолжите со прегледот на овој web се согласувате со користењето на колачињата.
 
Zatvori

Информации

Molimo, pričekajte trenutak!

Venen Ex            
 

Venen Ex крема

ДЕЛОТВОРНО ПРОТИВ ПРОШИРЕНИ ВЕНИ

Според најновите истражувања преку 18 милиони мажи од сите делови на светот имаат проблеми со проширени вени.

Човечкиот крвоток е затворен круг. Срцето е мотор кој ја движи крвта, која се збогатува со кислород во белите дробови и оди кон екстремитетите. Артериите ја доведуваат крвта со сите хранливи и неопходни состојки и во најмалите човечки клетки. Тешките и уморни нозе невечер, болка во стапалата и чекорите, грчеви во нозете, црвенило или многу видливи виолетови вени, чувство на вознемиреност во мускулите, отеченост -сите овие се први симптоми на појава на проширени вени. Веќе при првите показатели, проблемот треба сериозно да се толкува. Немојте да делувате кога состојбата е веќе алармантна. Кога би се спречило создавањето на проширени вени, треба во вистинско време да се воочат првите симптоми. За да ги откриете, постојат типични симптоми кај кои треба да се делува. Помогнете им на своите нозе и олеснете си го секојдневието!

• Зацврстете ги вените
Непријатното чувство на вкочанетост изчезнува, нема повеќе заморени нозе.
• Зајакнете ги вените
Проширените вени зајакнуваат така што оневозможуваат влегување на водата во ткивото, резултатот е убаво обликувани нозе. Навечер отечените зглобови - причината е истерување на течноста од вените во околното ткиво и затоа доаѓа до отекување. Кожата која е погодена од тие проблеми може да чеша или да ја промени бојата. Видливите вени се повеќе се шират по листовите и боковите.
• Поттикнете ја циркулацијата
Болките и вкочанетоста - типични проблеми кај проширените вени, кои со овие производи, исчезнуваат.

Фактори или причини за појава на проширени вени:
На првата фотографија забележуваме тешко заболени вени (проширени вени). На втората фотографија ја гледаме ногата по третманот со див костен.

• слабо движење, долго стоење, вкрстени нозе, тесни или превисоки обувки кои пречат на циркулацијата
• хормонска терапија(контрацептивни таблети)
• кај некои жени, проширени вени се последица од бременост
• прекумерна телесна тежина, неправилна исхрана

Како функционираат вените?
Задачата на вените е да спроведуваат крв која содржи разменети и разложени материи и избалансирани да ги спроведе до срцето. Најтешко е да се подигне крвта од пределот на нозете. За подигнување на крвта од нозете вените имаат подпора од венските прегради. Мускулната маса околу вените го користи притисокот од затегнување на вените. Добро функционалните прегради заедно со мускулната пумпа спречуваат крвта да се враќа назад.

Создавање на проширени вени
Кај проширените вени или кај слабите (нееластични вени), преградите повеќе не се затвораат потполно, така што крвта повторно се враќа во вените. Поради тоа во вените се создава притисок во внатрешноста на вените према надвор, затоа вените се шират и стануваат проширени.

ДОЛГОТРАЈНО ДЕЈСТВО

Венен ЕКС и Вено НОЌ ЗА ДОЛГОТРАЈНО ДЕЈСТВО. Кремите се препорачуваат како долготраен третман против проширени вени, болни нозе и зглобови. Можат да ги ублажат хронични заболувања, а служат и како превентива кај потенцијално можни проблеми.


СОВЕТИ НА ДР. КОЦИЌ

Нозете и стапалата понекогаш се прва цел на болестите што го напаѓаат организмот и можат да бидат прв знак за аларм. Болките во листовите, тешки нозе, отечени зглобови, особено навечер, грчеви, жуљеви,...

 

Venen Ex крема

Делотворно против проширени вени

Шифра на артиклот: 102330  -  Пакување: 100,00 мл  -  Цена за 100 мл: 699,00 ден

30
699,00 ден
999,00 ден


Бесплатна достава со нарачка поголема од 1500 ден


Испорака за 48h


Подароци со нарачка